מנוע DC ללא מברשות - Hall Sensor
נשאלת השאלה פעמים רבות מה עדיף? מנוע זרם ישר ללא מברשות? או עם מברשות? מה ההבדל בינהם?
את ההבדל המהותי אפשר להבין כבר בשם.
מנוע DC עם מברשות מבצע את הקומוטציה - הפיכת קטבי האלקטרו מגנט של הסלילים המלופפים סביב הציר אשר דוחים את המגנט הקבוע שנמצא על הסטטור בעזרת מברשות שיושבות על טבעות העוגן. פעולה זו נעשית באופן קבוע ורציף. ע"י כך בעצם נוצרת פעולת הסיבוב.
בעוד שמנוע DC ללא מברשות מבצע את פעולה זו בשיטה אלקטרונית. כתוצאה מכך יש למנוע זה מספר יתרונות על פני אחיו עם המברשות: אין הפסדי חום וחיכוך על המברשות, אין צורך בתחזוקה או החלפה של המברשות, המנוע עובד בצורה חלקה יותר כמעט ללא רעש היות ואין חיכוך של המברשות, הנצילות גבוהה יותר, ניתן להגיע להספקים גדולים ביחד למימדי מנוע קטנים, אין ניצוצות, הפרעות אלקטרו-מגטניות קטנות יותר ועוד...
כדי להניע מנוע DC ללא מברשות יש חובה להשתמש בכרטיס אלקטרוני שיבצע את הקומוטציה. בשונה ממנוע עם מברשות שניתן להניע אותו ישירות בעזרת חיבור של 2 מוליכים לספק כח.
בדר"כ מנועים אלו מגיעים עם 3 חיישנים מגנטיים הממוקמים בסדר של 120 מעלות זה מזה. הבקר של המנוע מזהה את החיישנים ומבצע את הקומוטציה בהתאם. ישנם בקרים שיכולים לסגור חוג מהירות (גס ביחס לאינקודר או ריזולבר) על החיישנים בנוסף לקומוטציה. הרווח הוא בקרת מהירות יותר "הדוקה".
בשורה התחתונה עבור השאלה איזה מנוע עדיף? תלוי באפליקצייה ובדרישות של המערכת. כמה אמינה צריכה להיות המערכת בהיבט של אורך חיים, דיוק בתנועה, רעש וכו'... כל השאלות הללו הן ביחס של עלות תועלת כמובן.
סי.אמ.סי טכנולוגיות מציעה מגוון עצום ורחב של מנועי זרם ישר ללא מברשות:
טווח גדול של הספקים, ניתן לדרוש שינויים מכאניים על ציר המנוע, צורת חיווט, אפשרות לגיר פלנטרי ועוד... |